SPINNVILL SERIEÅPNING

| 18. april 2017

Seier - red

Rakkestad – Borgar 4-4 (3-0). Endelig skulle det spilles om poeng i 4.divisjon, og det var en vanskelig serieåpning som ventet Borgar. Etter en vinter med lite skader virket det som alt skjedde den siste uken før serieåpningen, og Borgar gikk til kampen med en tynn tropp der 5, 6 spillere var uaktuelle. I tillegg slet et par spillerne i startoppstillingen med småskader. Det så ut som den skjeve inngangen til kampen preget Borgarlaget i førsteomgang, for da var det mildt sagt tynn suppe som ble servert. 10 minutter er spilt da gjestene slår inn et frispark. Ole Kristian forlenger med en stuss, og ballen faller ned i hjørnet. 1- 0 til Rakkestad. Minuttet senere glipper det igjen på vår ventreside, og foran mål er markeringen dårlig. 2-0 etter 11 minutter, en fryktelig seriestart. Noe senere må også en halvskadd Raduan Lachrech forlate banen i sin debut.

Det er tydelig at Rakkestad også har sine utfordringer i det bakre leddet, for det er mye rom å boltre seg i for Borgar, og midtveis virker det som vi begynner å feste et grep på kampen. Ut av det blå kommer da en ny kalddusj. Jonas Paulsen sparkes ned, men dommer vinker spillet videre. Hjemmelagets kontring skjærer gjennom et lite kompakt Borgarlag som kniv i varmt smør, og det står 3-0 til et effektivt Rakkestadlag. Til tross for en god mulighet ved Hasthi rett før sidebytte sto det 3-0 til pause. Stort svakere kunne det ikke bli, og heldigvis ble andre omgang en annen reise.

Borgar fester umiddelbart grepet etter pause, og kun to minutter er spilt da debutant Jonas Paulsen sparkes ned på innsiden av 16-meteren. Straffen fra Halvor er svak, med Jasmin Evlic setter returen i nett-taket, og nå var det match. Dessverre pådrar viktige Alvaro Baigorri seg en lyskestrekk rett etterpå, og nå begynte det virkelig å tynnes i rekkene. Noen minutter senere blåser Rakkestad gjennom i bakrom igjen, og etter 57 minutter står det 1-4 på Rakkestad Stadion. Til alt overmål må også Lars Borge, som nettopp kom innpå, forlate banen etter en stempling, og Niwar kommer innpå som vår siste innbytter. At Hasthi slet med krampe i begge låra de siste 20 minuttene gjorde ikke saken bedre, men utrolig nok skulle vi nå være vitne til et sensasjonelt comeback av de sjeldne.

76 minutter er spilt da nevnte Hasthi er frempå etter en avslutning fra Jasmin. Returen setter han i blank goal, og livlinen ble kastet. 78 minutter er spilt da Jasmin i kjent stil drar seg inn fra høyre. En smart curl i det lengste hjørnet er umulig å redde for Rakkestads Polske keeper, og nå var det virkelig match. Hjemmelaget har sine muligheter til å punktere mot slutten, men det var Borgar som skulle score. Og for et mål det var! Jonas Paulsen kom fra Navestad i vinter, og viser frem skuddbeinet sitt for første gang. På en tverrgående pasning brenner han til på førstetouchen, og fra 25 meter blåser ballen inn helt oppe i redet. Comebacket er et faktum. Nevnte Paulsen må ned for telling etter en takling minuttet senere, men nå var det ikke flere innbyttere på Borgarbenken. Et skadeskutt Borgarlag kjemper likevel i land et sterkt poeng i Rakkestad. En kjempeprestasjon etter den svake inngangen på kampen. Alle skadene er en stor bekymring, men forhåpentligvis får vi stablet flere folk på beina til lørdagens batalje mot Sparta. Årets første på Gråvollen.

Laget: Lars Brudalen – Raduan Lahrech (Fitim Bunjaku i 60), Berat Jusufi, Vegard Hammerstad, Ole Kristian Haus – Ilir Jusufi, Halvor Andersen, Alvaro Baigorri (Lars Borge i 7) (Niwar Alatroshi i 20), Jonas Paulsen – Ole Hasthi og Jasmin Evlic.

Category: Fotball Senior

About the Author ()

Comments are closed.