SKREKKELIG GENERALPRØVE

| 11. april 2017

borgar

Trosvik – Borgar 2-1 (1-0). At det ikke er stilkarakterer i fotball har i en mannsalder vært Arne Scheies kjepphest. Og at det mandag kveld heller ikke ble delt ut poeng skal våre gutter prise seg lykkelige for.

Den sedvanlige tynnslitte Borgar-troppen tok noe lett på oppgaven mot talentfabrikken fra Fredrikstad. Et svært ungt, aggressivt og løpssterkt hjemmelag kjempet blåtrøyene ut av stilen de aldri i realiteten har hatt – eller spillerne egentlig har vært kjent med de siste årene. For å si det på en annen måte; enkelte har hatt bedre dager på den selvfinansiserte deltidsjobben.

Hovedtrener Jusufi måtte tett opp mot kampstart prioritere barnepass fremfor brannslukning og opprydning i midtforsvaret, og landsmann Bunjaku tok plass på en noe uvant stopperplass.

Melløs-legende Tangen hadde tidligere på dagen et ublidt møte med naprapat og eks-Mosse-spiller Lars Herbert Nordgaard, og måtte pent spare Cruyff-vendingene en uke til.

Rufati, som for øvrig ble vist bort fra arenaen – eller rettere sagt bak gjerdet – etter et par mindre gjennomtenkte gloser i retning assistentdommer, er stadig utilgjengelig grunnet inngrepet i ankelen. Varme tanker sendes til Terje Jonassen, som i sin Borgar-æra ikke fikk se sin favorittspiller skyte, grunnet nevnte ankelskade. Undertegnede hvilte også et slarkete kne før serieåpningen på det alltid innbydende kunstgresset i Rakkestad, og det var dermed også en ny midtbanekonstellasjon stablet på beina mot Trosvik.

Et åpenbart lite samspilt Borgar-lag slet med å «treffe blå» de første 45. Tilsvarende utfordring viste seg hos hjemmelaget, som sjeldent «traff rød». Likevel var det Trosvik som var det førende laget. Unggutta vant duellene og skapte sjansene – i hvert fall de vi ikke skapte for dem. Bare solide inngripener fra veteran Brudalen i buret hindret tomålsledelse etter halvspilt omgang. Tryggheten og selvtilliten de blåhvite har vist tidligere i vinter var som blåst vekk i den kraftige motvinden. Og for blåtrøyene fortsette vindkastene i pausen. Andersen hentet frem virkemiddelet Sir Alex i sin tid var kjent for; hårføneren.

To nye skavanker på henholdsvis Hammerstad og Haus sørget for to bytter i pausen. Inn kom nyervervelsene Mustafa Aziz og Lars Christer Borge. Idrettslaget hevet seg etter hvilen, uten at det umiddelbart ga uttelling fremover. Et Borgar-lag i så å si konstant ubalanse gir en Trosvik-spiller tid til å vurdere, greie ut og analysere hvor ballen skal plasseres – og unggutten gjør ingen feil. Fra 20 meter dunker han kula nede i kroken. 2-0.

Kort tid etter skulle vår egen Zlatan vise seg frem. Ardin Ahmeti har vært glitrende så langt i treningskampene, men spørsmålet vi alle har stilt oss er – fritt etter fotballkommentator Andy Gray: «Can he bring it on a cold, wet night in Stoke?». På utsøkt vis dunket han nok en gang et frispark helt oppe i redet, men bar ellers noe preg av et Borgar-lag uten selvtillit og flyt i angrepsspillet. 96-modellen skulle likevel markere seg minutter senere – denne gang på uheldig vis. Etter en duell ved hjørneflagget blir vertenes kaptein liggende. Resolutt er assistentdommer frempå, og sørger at rødkortet dras opp på direkten. Rimelig overraskende for alle andre aktører på Merkurbanen, og potensielt skadelidende for et Borgar-lag som trenger et av sine fremst angrepsvåpen i serieåpning 2.påskedag. Hva utfallet blir vites enda ikke.

Laget:

Lars Sigmund Brudalen, Radu Ait Youssef – Vegard Hammerstad (Lars C. Borge) – Fitim Bunjaku – Ole Haus (Mustafa Aziz), Jonas Chehri – Jonas Paulsen – Alvaro Baigorri – Ilir Jusufi, Jasmin Evlic – Ardin Ahmeti.

Category: Uncategorized

About the Author ()

Comments are closed.