UAVGJORT I LOKALOPPGJØRET

| 5. august 2016

Johnsen - red

Borgar – Borgen 3-3 (2-2). Det var duket for et jevnt oppgjør på Gråvollen fredag kveld, og heldigvis fikk vi se et Borgarlag som viste seg fra en helt annen side enn i serieåpningen mot samme motstander. Borgar hadde gledelig nok Patrick Johnsen tilbake i 11eren etter et opphold fra fotballen, men ellers var det den samme gjengen vi så i våres. Laget startet da også definitivt best, og det var en skikkelig kalddusj da Borgen tok ledelsen på sin første sjanse i kampen etter 10 minutter. Borgar hadde imidlertid ikke til hensikt å legge seg ned, og få minutter senere er utligningen et faktum. En lekker kjipp fra Halvor sender Andreas alene med keeper, og på volley så han setter kontrollert ballen i nota fra 10 meters hold. Borgar kjørte nå oppgjøret, og Jasmin har to gigantiske muligheter til å sende Borgar foran. Dessverre lykkes det ikke, og i stedet er det et effektivt Borgenlag som igjen tar ledelsen. Slapt press på vår venstreside gir et innlegg foran kassa. Via et kne og noen legger ender ballen hos gjestenes Lorentzen, som dytter ballen over linja. Unødvendig og ufortjent. Heldigvis skulle Borgar igjen slå tilbake. Ilir og Andreas kombinerer fint på venstresida, og foran kassa er en god Jonas Bøckmann påpasselig fremme og setter 2-2 fra kloss hold. Moro for unggutten som virkelig er i fred med å «ta» nivået. Dessverre skal han til Oslo for skolegang i høst, men det er ikke lenger unna enn at det burde kunne la seg kombinere. Flere mål ble det ikke før sidebytte, i en omgang der et friskt Borgarlag definitivt hadde vært best.

Andre omgang blir en mer tilkneppet affære. Underholdningsverdien er mindre, og begge lagene sliter med å produsere innledningsvis. Etter 65 minutter skal det imidlertid skje ting. Fitim og Ilir kombinerer på venstre, og sistnevnte kommer til linja, der han slår inn i 45. Målsnik Jonassen er igjen på plass, og «tapper» inn 3-2 scoringen fra kort hold. Borgar så nå ut til å kontrollere kampen, men etter drøye 70 minutter så skjer det fatale. I løpet av to skjebnesvangre minutter pådrar 2-målscorer Jonassen seg to gule kort, og må forlate banen. Resten av kampen dreide seg i stor grad om å forsvare inn seieren, men dessverre glapp det på slutten. Borgen skaper ikke mye med en mann mer på banen, men har et vedvarende trykk på Borgar. Med 5 minutter igjen på uret glipper det unødvendig på et innlegg fra venstre, og Borgen header 3-3 i nota fra bakerste stolpe. Flere mål ble det ikke og kampen ebber ut med et noe bittert uavgjortresultat, i en kamp der Borgar var minutter unna 3 poeng.

Uansett var det en artig fotballkamp som utspilte seg på Gråvollen fredag kveld, og det var betryggende å se et Borgarlag som virket langt piggere enn på tampen av vårsesongen. Neste kamp spilles borte mot Kvik Halden II, og det er 1 1/2 uke frem i tid. Forhåpentligvis blir det gjennomført gode treninger før den tid, for kveldens kamp var definitivt noe å bygge videre på.

Laget: Jan Berge -Patrick Johnsen, Vegard Hammerstad, Berat Jusufi, Ole Haus (Fitim Bunjaku i 25) – Ilir Jusufi, Halvor Andersen, Lirim Rufati, Jonas Bøckmann – Jasmin Evlic og Andreas Jonassen.

 

Category: Uncategorized

About the Author ()

Comments are closed.