FLAU SERIEÅPNING

| 9. april 2016

borgar

Borgen – Borgar 7-2 (3-1). Fotball er ikke veldig vanskelig, men littegrann kreves det når 11 mann skal utkjempe en lærkulekamp mot 11 på motsatt banehalvdel. Fredagens serieåpning bar preg av dårlig håndtverk fra samtlige involverte i blått tøy. Borgen stilte forberedt, og med en innstilling man kan forvente i en serieåpning. Borgar lignet på en gjeng som trodde de var bedre enn de er, og med en defensiv struktur som, for å sitere Tom Nordlie,» så ut som en påsa nonstop som var kasta utover taktikktavla.» Spillemessig var det, dessverre, en videreføring av det man har sett store deler av oppkjøringen. Borgarlaget er veldig enkelt å skape sjanser på. I en offensiv 4-4-2 med høye kanter som ikke følger løp er man avhengig av knallgode defensive 1 mot 1 spillere. Om ikke blir man straffet brutalt. Ikke bare en gang, men gang på gang. Mange av de defensive spillerne fra i fjor er ikke med lenger, og det bør man kanskje ta konsekvensen av i en game-plan. Å skylde på en dårlig dag holder ikke. Det som skjedde fredag kommer til å gjenta seg om det ikke tas grep, og mot de aller fleste lagene i 4.divisjon er Borgar sjanseløse dersom gårsdagens strukturelle opptreden er representativ.

I tillegg til strukturen så er intensiteten fraværende. Uten intensitet i spillet så vinner man ikke kamper på noe nivå, og dette er selvsagt noe som må starte på trening. Uti fra gårsdagens opptreden kan man mistenke at en del Borgarspillere trodde man kunne «bade» seg til seire i 4.divisjon, og det er å håpe at gårsdagens kamp var en wake up call i så måte. Borgen var nemlig klart best, og vant enkelt, og det uten at de på noen måte var imponerende. Det er bare det at gårsdagens Borgarlag fremsto fullstendig hjelpesløst.

Nå kan det vel bare gå en vei som man sier. Men at det må gjøres en grundig evaluering av det laget driver med utpå gressteppet før neste kamp synes klart. Snuoperasjonen må uansett starte på trening. Scorte fredag kveld gjorde forøvrig Ole Haus og Fitim Bunjaku.

Laget: Jan Berge – Jonas Bøckmann, Berat Jusufi, Kåre Olseng, Ole Haus – Andreas Jonassen, Halvor Andersen, Lirim Rufati, Ilir Jusufi – Jeton Pestisha og Jasmin Evlic. Innbyttere: Wehler, Bunjaku, Berisha, Alatroshi og Karokh.

 

Category: Fotball Senior

About the Author ()

Comments are closed.