ET STEG NÆRMERE DRØMMEN

| 17. mars 2016

Møller - red

SFK – Borgar 1-1 etter fulltid 2-2 (eeo) (7-8) etter straffespark. Det var et skikkelig lokalderby som ventet i første NM-kval. SFK er nyopprykket i 3.divisjon, og var favoritter da Borgar tok den korte veien til Kurland tirsdag.

Kampen startet nervøst fra begge sider. Ilir Jusufi har en bra mulighet før minuttet er spilt, men skyter utenfor fra skrått hold. Borgar var kanskje hakket bedre enn hjemmelaget i en lite velspilt førstomgang. Fint lite skjer foran begge målene, og Morten Møller som hadde tatt plass i Borgarmålet hadde knapt noenting å gjøre. Med Jan Berge bortreist så stilte storscoreren med hanskene, og det skulle vise seg å bli en suksesshistorie. 0-0 sto seg til sidebytte, og det var lite å skrive hjem om. Våre gutter kunne definitivt bedre, men holdt likevel godt følge med et tamt hjemmelag.

Andreomgang starter derimot med et brak. Kun et par minutter er spilt da Ilir slår et praktinnlegg fra venstre, som Andreas enkelt styrer i kassa med pannebrasken. Nå hadde Borgar grepet om kampen, og hjemmelaget maktet ikke true i nevneverdig grad ettersom omgangen skred frem. Kåre og Berat storspilte på stoppeplass, og tok fullstendig luven av hjemmelagets offensiv. Mot slutten av ordinær tid åpenbarte det seg store muligheter på overganger, og vi burde definitivt ha punktert før full tid. Den aller største har Ilir da han tupper ballen utenfor alene med keeper. På overtid ryker imidlertid konfekten, da Stensholt skaller 1-1 i kassa etter corner. Ellevill jubel blant hjemmelaget. Heldigvis skulle vi stilne den til slutt.

Det var duket for ekstraomganger, og med en i trynet på overtid var det tøft å mobilisere på nytt. Spillerne bretter imidlertid opp ermene, og drøyt midtveis i første ekstraomgang så blir det scoring. Ilir er igjen et aktivum på kanten, da han drar seg til linja, og slår inn. Foran kassa er unge Jonas Bøckmann på rett plass, og den unge målsniken sender Borgar et steg nærmere avansement. Nå ble det virkelig spennende, og kampen hadde åpnet seg mer opp spillemessig. Andre ekstraomgang tok i vei, og SFK får sin utligning etter en markeringsglipp. Den var virkelig bitter. Skulle det glippe? Mot slutten av andre ekstraomgang kommer også dommeren i fokus, da han med god hjelp fra linjemannen viser ut en mann fra begge lag. Ilir forsvinner fra vår gjeng, men hva som egentlig skjedde var det ingen som så.

120 lange minutter + tillegg er spilt da dommer blåser av. Nå skal det hele avgjøres på straffer!

Morten Møller sto altså i mål for Borgar denne kvelden. Det er neppe mange andre lag i NM-kvaliken, som hadde spissen sin som burvokter, men at Møller kan traktere hanskene vet alle som har sett han i aksjon på trening. Straffesparkene drar i gang, og spenningen er til å ta å føle på. Et avansement betyr at man kun er et steg fra drømmen om å møte et topplag i første ordinære NM-runde.

3-2 SFK

3-3 Borgar (Halvor)

Straffebom SFK (Møller redder)

3-4 Borgar (Lirim)

4-4 SFK

4-5 Borgar (Kåre)

5-5 SFK

5-6 Borgar (Jasmin)

6-6 SFK

Straffebom Borgar (Berat)

EN OG EN STRAFFE

7-6 SFK

7-7 (Morten Møller)

Straffebom SFK (Møller redder)

7- 8 (Jonas Bøckmann banker ballen i krysset, og Borgar vinner!)

Mer spennende kan det ikke bli, og Morten Møller blir den store helten da Borgar overraskende avanserer til 2.kvalrunde til NM. En seier unna en stormatch på Gråvollen!

Laget: Morten Møller – Bilal Berisha, Berat Jusufi, Kåre Olseng, Ole Haus (Fitim Bunjaku inn etter 80) – Andreas Jonassen (Niwar Alatroshi inn etter 115), Halvor Andersen, Lirim Rufati, Ilir Jusufi – Jasmin Evlic og Karokh Abduillapour (Jonas Bøckmann inn 85)

Category: Fotball Senior

About the Author ()

Comments are closed.