TAP IGJEN – MEN HÅPET LEVER

| 17. oktober 2015

nettside3

Borgar – Østsiden 0-2 (0-1). Spillerne var superklare for å vinne i den svært viktige kampen mot Østsiden lørdag. Da passet det særdeles dårlig at vi ble redusert til 10 mann allerede etter 8 minutter! Berat roter med ballen som sistemann, og Mulac snapper ballen for Østsiden. Han løper gjennom, men hindres av Berat, og dommer viser ham det røde. Forsåvidt ingenting å si på, men veldig veldig veldig tungt. Spillerne viser imidlertid en beundringsverdig moral, og jobber skoa av seg videre. Halvor får gult et par minutter senere, og den kunne definitivt diskuteres. Dette innebærer at også han er ute i den siste kampen. Østsiden redder plassen med ett poeng, og det bærer kampen preg av. Gjestene tar få sjanser offensivt, og vi har har overraskende god kontroll med 10 mann. Sjansemessig skjer det lite begge veier i en tett førsteomgang, men så var det dette med dødball da. Som så mange ganger før blir det vår bane, og rett før sidebytte gikk Østsiden opp i ledelsen etter en corner. Blytungt, og man syntes rett og slett synd på spillerne.

Det var imidlertid ingen slagen gjeng som entret Borgarbanen i andreomgang. Vi jaget på for scoring, og Ilir Jusufi er også denne gangen sentral i det som skjer fremover. Til tross for at vi tidvis blottla oss bakover, så hadde laget, med et par unntak, brukbar kontroll. Forsvarsfireren var bunnsolide, og på midten jobbes det knallhardt. Drøyt midtveis så spilles Vatvedt på blank, men fra noe skrå vinkel så banker han ballen i nettveggen. Noe senere blåser dommer for en forseelse i straffefeltet til Østsiden. Overraskende nok dømmer han indirekte frispark, fremfor straffe. Grunnen var et forseelsen var obstruksjon, men det var uansett en ny variant. Flyt med dommeravgjørelsene skal man ikke ha, og Joachim banker frisparket over. Møller kommer inn mot slutten, og med ti minutter igjen på uret får han sin store mulighet. Ilir kommer til dødlinja, og slår inn. Møller er først på ballen, men fra kloss hold så går ballen rett opp, og treffer tverrliggeren på sin vei over målet. Helt på tampen så lager Joachim straffe, og kjefter på seg rødt kort i samme slengen. Ingen spesielt smart handling, og da mister også han den viktige kampen mot FFK 2. Østsiden setter 2-0 på straffen, og kan gratuleres med sikker plass i årets 3.divisjon. De har faktisk klatret helt opp på 7.plass, med muligheter til å klatre enda lenger opp.

Før siste runde lever spenningen i høyeste grad. Ås står med 33 poeng på tabellen, men er trukket 3 poeng grunnet spill med suspendert spiller i flere kamper. De har anket til NFF, men om ingen nye momenter foreligger så skulle man tro at Ås står med 30 poeng. Forutsatt dette så kan nettopp Østsiden «redde» Borgar i siste runde. Med Østsiden seier i den kampen, så redder Borgar plassen uansett resultat på Fredrikstad Stadion lørdag. Østsiden er et bedre lag enn Ås, og dersom spillerne har motivasjonen i orden så bør det være muligheter for at de helhvite klarer brasene. Skeid II står på 32 poeng, og er også i faresonen, men spiller mot 08 i den siste kampen. Hvordan 08 disponerer troppen sin er uvisst, men man kan i det minste ønske seg en hjelpende hånd fra byens samarbeidsklubb. Det beste er selvsagt om Borgar vinner på Fredrikstad Stadion. Med tre mann borte er det alle mann til pumpene, og et slagkraftig lag skal nok uansett kunne stables på beina.

Laget mot Øssia: Lars Brudalen – Patrick Johnsen, Berat Jusufi, Joachim Hansen, Marius Vatvedt (Jan Berge i 7) – Ilir Jusufi, Halvor Andersen, Lirim Rufati, Kåre Olseng, Andreas Jonassen (Morten Møller i 15) – Jasmin Evlic.

 

 

 

Category: Uncategorized

About the Author ()

Comments are closed.