TAPTE I ÅS

| 11. oktober 2015

Ås – Borgar 3-0 (1-0). Resultatet ble stygt, men bak tallene skjuler det seg en kamp som kunne bikket begge veier i Ås lørdag. På to kamper i årets sesong står vi med 0-6 i målforskjell mot et av divisjonens svakeste lag, og det er ganske utrolig. Lørdagens batalje startet labert sett med Borgarøyne, og det aggressive Borgarlaget vi har sett de siste kampene var som blåst bort de første 20 minuttene på Ås stadion. Her må det jages og kjempes om hver eneste ball, og hvis ikke samtlige går på banen med denne innstillingen så faller vi mange hakk. Ås fikk lett spill, og at de ledet 1-0 etter 20 minutter var helt greit, da Brudalen også hadde levert et par gode inngripner. Scoringen var i for seg unødvendig da Patrick Andersen upresset stusset ballen i eget nett, men kommunikasjonen var neppe den beste ved den anledningen. Heldigvis hevet Borgar seg etter hvert, og det var igjen utrolig at vi ikke fikk uttelling før sidebytte. Møller har den aller største da han skal sette ballen i kassa bak en utspilt keeper, etter forarbeid fra Ilir. På streken redder imidlertid en Ås-spiller med tå-spissen. Et tverrliggertreff fra Vatvedt, og store muligheter til Ilir og Halvor hørte også med. Scoring fikk vi ikke.

I andre omgang kjører vi lenge kampen, og et vaklende Ås-forsvar gir oss masse spillerom. Ilir Jusufi holder lekestue på venstrekanten, og etter 50 minutter spiller han Møller alene med keeper. Ballen ser imidlertid ut til å skli av foten, og en ny 100 % sjanse brennes. Ilir bruker backen som rundingsbøye gang på gang, men produktet foran kassa mangler. Den aller største får Jasmin da han samler opp på blank kasse ved bakerste stolpe. Fra kloss hold treffer han imidlertid tverrliggeren, og det hele virker utgjort. Da går det «som det ofte går». Ås spiser seg nærmere, og punkterer med ti minutter igjen på uret. På tampen kommer også nummer tre, og tapet er et faktum.

Tapet syntes unødvendig, og mye skyldes en svært laber start på oppgjøret. Nå skal vi heldigvis tilbake til lekegrinda på Årum, etter to kamper på utslitt kunstgress. Til neste kamp ser det også ut til at vi endelig kan stille fulltallig. Nå skal det bygges opp masse energi og hevngjerrighet i løpet av den neste uken, så skal vi ha en voldsom entusiasme i hjemmekampen mot Østsiden kommende lørdag. Mange spillere er i god form, og nå gjelder det å konservere dette de to siste skjebnesvangre ukene, der hvert eneste spark på ballen blir avgjørende.

Laget: Lars Brudalen – Patrick Johnsen, Joachim Hansen, Patrick Andersen (Jan Berge i 10), Marius Vatvedt – Jasmin Evlic, Andreas Jonassen, Lirim Rufati (Jonas Bøchmann i 7), Halvor Andersen, Ilir Jusufi – Morten Møller (Niwar Alatroshi i 5)

Category: Uncategorized

About the Author ()

Comments are closed.