STANG UT MOT 08

| 19. august 2015

IMG_5683

Borgar – Sarpsborg 08 1-3 (0-1). Gjestene kom med en håndfull spillere med Tippeligaspill i beltet denne sesongen, og alle forsto at det skulle bli tøft å poeng mot et lag som burde surfet gjennom denne divisjonen.

Borgar viser likevel tenner fra start, og er definitivt det farligste laget innledningsvis. Jasmin hadde tatt plass på venstrekanten, og viste at han fremdeles kan ta hvem som helst ren fart. Etter 10 minutter drar han seg gjennom fra venstre, og plasserer ballen i den lengste stanga alene med keeper. Bittert var det at ingen var på plass for å sette returen i mål. Gjestene forsøker å brodere seg gjennom, men våre gutter står greit i mot, og det produseres vel i realiteten ingenting som kan klassifiseres til målsjanser av det navngjetne 08-laget den første halvtimen. Etter 35 minutter skjer det imidlertid noe kontroversielt. En 08 spiller står plassert rett foran Brudalen etter å ha gått på et løp uten å ha mottatt ballen. Gjestene skyter fra 20 meter, og ballen havner hos mannen foran kassa. Han setter den i mål, men alle som er tilstede ser at han står mange meter på innsiden av nærmeste motspiller. Målscoreren ser på linjemannen. De resterende spillerne ser på linjemannen. Dommeren  ser på linjemannen. Linjemannen løpet mot midtbanen og markerer for scoring. Hvorfor får vi aldri svar på, men absurd var det hele. En svært merkelig avgjørelse som blir veldig avgjørende i en jevn kamp. De siste minuttene før pause er gode fra våre gutter, og både Joachim Hansen og Halvor Andersen kunne med litt hell utlignet gjestenes ledelse. Dessverre var vi bakpå etter 45 minutter til tross for en god omgang.

Andreomgang er ikke like god sett med Borgar-øyne. Vi forsøker å kjempe oss tilbake, men skaper lite å skrive hjem om foran gjestenes keeper. Det som skjer kommer fra høyresiden der både Ilir Jusufi og Patrick Johnsen utfordrer ved hver mulige anledning. Sarpsborg 08 evnet heller ikke å skape stort, og kampen sto og vippet en periode. Midtveis mister vi imidlertid ballen lett i midtbaneleddet. To pasninger senere, så ligger ballen i kassa vår. Slike feil straffes man hardt for på dette nivået. Da Sarpsborg 08 setter dagens tredje noen minutter senere er det blytungt, men vi slår raskt tilbake. Ilir Jusufi felles inne i gjestenes 16-meter, og Halvor setter straffen sikkert til 1-3. Noen sluttspurt fikk vi imidlertid aldri servert, og 08 kan ta med seg alle poengene fra Borgarbanen. Totalt sett en fortjent seier, men med noen marginer med oss kunne det sett annerledes ut.

To strake tap er bokført, men motstanden har vært formidabel, og prestasjonen har vært bra. Fortsetter det gode trøkket på treningen fremover vil poengene helt sikkert komme. På fredag tar Borgar den kort turen ned til Selbak Stadion.

Laget mot 08: Lars Brudalen – Patrick Johnsen, Berat Jusufi, Erik Tangen, Marius Vatvedt (Ole Haus i 6) – Ilir Jusufi, Halvor Andersen, Lirim Rufati, Joachim Hansen (Bilal Berisha i 25), Jasmin Evlic – Andreas Jonassen ( Vegard Hammerstad i 12)

Category: Uncategorized

About the Author ()

Comments are closed.