2-5 TAP MOT OPPSAL

| 19. april 2015

sidebilder på il borgar sin side4

Lørdag spiltes årets første hjemmekamp i 3.divisjon. Det var flotte rammer rundt kampen, og spillerne var ivrige på å vise seg frem fra sin beste side. De første minuttene er det imidlertid favoritten fra Oslo som styrer, og allerede i det 6. spilleminutt singler det i feil nettmasker. Dårlig press på vår venstreside, og Oppsal får lagt inn. Innlegget heades kontant i kassa fra 5 meters hold. Etter scoringen hever vi oss gradvis. Andreas er nesten gjennom noe senere, men det renner ut i sanden. Inntil dette hadde ingen lagt spesielt merke til dagens dommer, bortsett fra at lista lå ekstremt lavt. En kar som het Shokdran Dinai, fra klubben Rilindja,  ledet nemlig oppgjøret. Han skulle man få se mer enn nok av etter hvert. Midtveis i omgangen skal Patrick rydde opp som bakerste mann. På et ujevnt underlag spretter ballen opp i leggen hans, og Lars tar opp ballen. Dinai dømmer indirekte frispark for tilbakespill. Det var det lenge siden man hadde sett i en kamp! Oppsal tar vare på dette på best mulig måte, og banker ballen opp i krysset. 2-0 til gjestene, men en veldig billig scoring. Heldigvis skulle også Borgar få sitt billige mål. 35 minutter er spilt da vi pumper et frispark inn i boksen til Oppsal. Deres keeper feilberegner, og Berat stusser 1-2 reduseringen inn i tom kasse. Scoring i hjemmedebuten for Berat altså. I det omgangen så ut til å ebbe ut med 1-2 skjedde det imidlertid ting. Dinai tildeler Oppsal er frispark av det svært gavmilde sorten, rett utenfor hjørnet av 16-meteren. Obstruksjon må det være han blåste for, men ballen settes direkte i kassa, forøvrig vakkert utført. Dinai godkjente målet, og det sto 1-3 til pause. Bittert etter en omgang hvor det hadde vært svært lite sjanser.

I andre omgang gikk Borgar ut med vinden i ryggen, og de første 15 minuttene er veldig bra. Spillerne er aggressive, og trykker Oppsal tilbake på banen. Få minutter er spilt da Lirim holdes innen for 16-meteren. Straffen er klar, og Halvor ekspederer 2-3 i nota. I minuttene etter scoringen har vi gjestene på gafellen, og Jasmin er på hugget helt fremst. Men i stedet for en forløsende utligning, slår et svært effektivt Oppsal-lag tilbake. Berat har ballen på vår venstreside. Han holdes i en duell, og stopper opp. Linjemannen gir imidlertid ikke gehør for frisparkønsket, og Oppsal går rett opp og scorer. Forøvrig etter svakt duellspill foran kassa i forkant av målet. Berat protesterer til dommeren, og får det gule kortet. Nå hadde Dinai kommet inn i stimen, og delte ut gule kort i øst og vest. Totalt delte denne Shkodran Dinai ut et tosifret antall kort i en kamp som var alt annen enn stygg. Sjelden har man sett noe lignende. Da Joachim Hansen får rødt kort minuttet etter 4-2 målet må imidlertid også Dinai frikjennes. Hansen gjør en idiotisk manøver med gult kort fra tidligere, og må forlate banen i sin hjemmedebut. Med 2-4, og 10 mann på banen forstår alle at det blir tøft mot en opprykkskandidat. Spillerne sto imidlertid godt opp, og kvarteret før full tid kommer Shkodran Dinai igjen i fokus. Jasmin dundrer fra midtstopperen til Oppsal i en løpsduell, og er alene gjennom. I høy fart legges han i bakken av stopperen som kommer halsende etter. Alle venter på straffespark og rødt kort, men Dinai hadde andre planer. Han vinket spillet videre. Vantro må publikum og spillere spørre seg hva som egentlig foregår utpå Borgarmatta.  På overtid setter Oppsal sitt femte for dagen, og resultatet blir helsvart. Frustrasjonen var nå stor og helt på tampen drar Shkodran Dinai opp dagens andre røde kort. Lirim Rufati får direkte rødt for munnbruk, noe som selvsagt ikke skal skje. Borgar må derfor avslutte årets første hjemmekamp med 9 mann på banen. Resultatet blir derfor helsvart, men bak sifrene er det mye positivt, og vi er sikre på at Borgar skal kunne by opp til dans med de aller fleste på Borgarbanen denne sesongen. Da må imidlertid marginer og avgjørende dommeravgjørelser være noe jevnere fordelt enn denne ettermiddagen.

Neste kamp spilles på stadion mot Sarpsborg 08 II mandag 27.April. En ny spennende kamp.

Laget: Lars Brudalen – Patrick Johnsen, Kamaldeep Chudasama, Joachim Hansen, Berat Jusufi – Ilir Jusufi (Karokh i 13), Halvor Andersen (Tobias Hovelsen i 13), Ahmed Emini (Vegard Hammerstad i 22), Lirim Rufati, Jasmin Evlic – Andreas Jonassen

Category: Uncategorized

About the Author ()

Comments are closed.